Home » , » Φροντίδα για το δέρμα στις προκλήσεις του καλοκαιριού

Φροντίδα για το δέρμα στις προκλήσεις του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι έφτασε και παράλληλα με την ευεργετική δράση του ήλιου ερχόμαστε αντιμέτωποι με συνθήκες περιβάλλοντος πιο απαιτητικές και –ενίοτε- πιο επιθετικές. Το δέρμα μας είναι αυτό που πρώτο βάλλεται και επομένως είναι αυτό που έχει και εξαιρετικές ανάγκες. Έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την άμυνά του και να το προετοιμάσουμε να αντιμετωπίσει την πρόκληση του καλοκαιριού με πιο δυναμικές και εξειδικευμένες μεθόδους.

Σε γυναίκες με λιπαρή ή με τάση ακμής επιδερμίδα είναι εξαιρετικό το peeling μικροδερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους. Απομακρύνει το επιφανειακό λεπτό στρώμα νεκρών κυττάρων τις κερατίνης στοιβάδας, παρασύροντας ρύπους και σμήγμα, με ταυτόχρονη αναρρόφησή τους. Έτσι το δέρμα γίνεται ποιο λείο, λαμπερό και έτοιμο να δεχθεί και να απορροφήσει καλύτερα τις κατάλληλες κρέμες, που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια. Αμέσως μετά παραμένει ένα ήπιο ερύθημα που υποχωρεί σε λίγες ώρες.
Στα δέρματα με προβλήματα ακμής είναι σημαντική η πιο στενή παρακολούθηση και η εκτίμηση από το δερματολόγο, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δυνατό να διαφοροποιηθεί η αγωγή που ακολουθούν.

Σε πιο αφυδατωμένα ή ώριμα δέρματα, η μεσοθεραπεία μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η θεραπεία πραγματοποιείται με μικρές ενέσιμες εγχύσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή του λαιμού. Οι ουσίες που εγχέονται αποτελούνται από ένα coktail από υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα. Έτσι το δέρμα ενυδατώνεται εκ των έσω και επιτυγχάνεται ανάπλαση και σύσφιξη, προετοιμάζοντάς το να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.  Η συγκεκριμένη θεραπεία ενδείκνυται και στις περιπτώσεις ευαίσθητων δερμάτων, που παρουσιάζουν αυξημένη τάση για ερεθισμούς και κοκκινίλες. Η έγχυση αντιοξειδωτικών παραγόντων το καθιστά ικανότερο να αντεπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος, το καλοκαίρι γίνονται πιο ενοχλητικές και οι δυναμικές ρυτίδες, οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης. Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεται από την ενέσιμη εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης ή Botox, όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται οι έντονες εκφράσεις και αμβλύνεται η ρυτίδωση του προσώπου.

Για τις περισσότερες γυναίκες η έλευση του καλοκαιριού φέρνει και την ανησυχία για την εμφάνιση του σώματός τους. Η διατήρηση ικανής ενυδάτωσης με τα κατάλληλα προϊόντα, προετοιμάζει και προφυλάσσει το δέρμα από το ξηρό περιβάλλον και την επικείμενη αφυδάτωση.
Οι εξελιγμένες μέθοδοι που εφαρμόζονται, είναι λιγότερο επεμβατικές και καταλληλότερες ακόμα και για τη θερινή περίοδο.
Πιο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών, που περιλαμβάνουν αναρρόφηση - μαλάξεις, ραδιοκύματα, υπερήχους, κρυολιπόλυση, αλλά και μεσοθεραπεία.

Είναι καιρός όμως για να απαλλαγούμε και από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Η πιο εξελιγμένη μέθοδος αποτρίχωσης, αναφερόμενη στην αιχμή της τεχνολογίας, αποτελεί η χρήση των συστημάτων LASER. Πριν ξεκινήσει η μεγάλη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και επομένως όσο το δέρμα διατηρεί ακόμα το φυσικό του χρώμα, είναι ευκαιρία να απομακρυνθεί αποτελεσματικά η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Και τέλος να επιστήσουμε την προσοχή όλων στην προστασία του δέρματος απέναντι στην δράση της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας, με την επιμελή χρήση του αντηλιακού και την κατάλληλη συμπεριφορά μας απέναντι στον ήλιο.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Share this article :

 
Copyright © 2018 DoctorCV.gr - All Rights Reserved
Design by Εκδόσεις ΦΗΓΟΣ