Home » » Facelift ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ (Liquid facelift)

Facelift ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ (Liquid facelift)


Αικατερίνη Σακελλαρίου, MD, PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Συνεργάτης Ιατρικού Αθηνών

Mε την πάροδο του χρόνου, παράγοντες όπως η μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης, η ελάττωση του ρυθµού αναπαραγωγής των κυττάρων του δέρµατος η επίδραση της βαρύτητας, η ατροφία του υποδορίου λίπους, η  οστική απορρόφηση και η συνεχής σύσπαση των μυών, συντελούν στη δημιουργία ρυτίδων και γραμμών έκφρασης. Επιπλέον, εξωγενείς παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα συμβάλουν ώστε τελικά το πρόσωπο να αρχίζει να χάνει τον όγκο και το περίγραμμά του
Οι ρυτίδες αρχίζουν να βαθαίνουν, η ρινοχειλική πτυχή γίνεται έντονη, ακολουθούν η πτώση της γωνίας του στόματος που κάνει το άτομο να μοιάζει θλιμμένο, ενώ συγχρόνως το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και πιο αφυδατωμένο με εμφανείς αλλαγές στη υφή και στην ελαστικότητά του. Ενώ στο παρελθόν η μοναδική λύση για την ανανέωση του γερασμένου προσώπου αποτελούσε μόνο το χειρουργείο, σήμερα υπάρχει ξεκάθαρα η τάση για λιγότερο επεμβατικές τεχνικές που είναι απλούστερες, ασφαλείς και αποτελεσματικές.

Η ανόρθωση προσώπου χωρίς νυστέρι (Liquid facelift), γίνεται με τη χρησιμοποίηση υαλουρονικού οξέος σε όλο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένες δομές με σκοπό:

1. Να μειωθούν οι ρυτίδες, γραμμές έκφρασης και οι πτυχές που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και γερασμένο.

2.Να αποκατασταθεί ο όγκος που λείπει σε όλο το πρόσωπο για ένα τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα φρέσκο, πιο νεανικό και ξεκούραστο.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης, που φυσιολογικά βρίσκεται έξω από τα κύτταρα και ο ρόλος του είναι να συγκρατεί νερό 1000 φορές περισσότερο σε σχέση με τον όγκο του. Ο τρόπος δημιουργίας των ενέσιμου υαλουρονικού είναι τέτοιος που αποκλείει τις αλλεργικές αντιδράσεις και η εφαρμογή του δεν απαιτεί δερματικές δοκιμασίες γεγονός που συνεπάγεται πως είναι ένα ασφαλές υλικό.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις η χρησιμοποίηση του Βotox είναι απαραίτητη ώστε τα αποτελέσματα να διαρκέσουν περισσότερο και να είναι πιο εντυπωσιακά. Ο ρόλος του Botox στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να χαλαρώσει τους μυς του προσώπου που όταν συσπώνται κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο και οδηγούν στο σχηματισμό ρυτίδων (π.χ. μέτωπο, πόδι της χήνας, ρυτίδες γύρω από το στόμα) καθώς και σε απώλεια του περιγράμματος.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το Liquid Facelift αποτελεί μια εναλλακτική διαδικασία με θεαματικά αποτελέσματα για τα άτομα που θέλουν να δείχνουν νεότερα και ανανεωμένα χωρίς να χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του χειρουργείου. Η διαδικασία διαρκεί λίγη ώρα χωρίς να αφήνει ουλές και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την επόμενη ημέρα στις δραστηριότητές του. Η εφαρμογή της μεθόδου δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα, πιο ανορθωμένο και πιο νεανικό. Μπορεί να εφαρμοστεί σε μια συνεδρία σε όλο το πρόσωπο (π.χ μέτωπο, ζυγωματικά, ρινοχειλικές, χείλη, περίγραμμα προσώπου) και κοστίζει πολύ λιγότερο από το κλασικό facelift.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Τοποθετείται αναισθητική κρέμα στις συγκεκριμένες περιοχές που θα εφαρμοστεί η μέθοδος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού (εντόπιση και βάθος ρυτίδων, βαθμός της απώλειας όγκου και περιγράμματος) γίνεται η επιλογή των κατάλληλων εμφυτευμάτων που θα μπορέσουν να δώσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την επόμενη ημέρα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και στις καθημερινές του δραστηριότητες. Ένα ήπιο οίδημα και ερυθρότητα σε ορισμένες περιοχές μπορεί να εμφανιστεί και υποχωρεί τις επόμενες ώρες. O ασθενής επανέρχεται στο ιατρείο μετά από δέκα ημέρες για επανεκτίμηση του αποτελέσματος και για πιθανή συμπλήρωση υλικού. Το αποτέλεσμα διαρκεί 12-18 μήνες οπότε και μπορεί να επαναληφθεί. Η θεραπεία είναι εξειδικευμένη ώστε ο τύπος και η ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και οι περιοχές που θα εφαρμοστούν, ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.Share this article :

 
Copyright © 2018 DoctorCV.gr - All Rights Reserved
Design by Εκδόσεις ΦΗΓΟΣ