Τρίπλεξ καρδιάς και διαδικασία εξέτασης
Οι καρδιολόγοι στην Άνοιξη μας συστήνουν να κλείσουμε ραντεβού για τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ και να μπορέσουμε να διαγνώσουμε τυχόν δυσλειτουργίες ή σοβαρότερα προβλήματα.
Εξέταση τρίπλεξ καρδιάς με Doppler
To Doppler μπορεί να δείξει αν το αίμα επιστρέφει μέσα από μια βαλβίδα ή αν η ροή του αίματος εμποδίζεται λόγω μιας στενής βαλβίδας. Επίσης, αυτές οι εξετάσεις βοηθούν στον καθορισμό της σοβαρότητας των προβλημάτων που εντοπίζουν. Οι εξετάσεις Doppler είναι τόσο ευαίσθητες, που οι γιατροί αντιλαμβάνονται τώρα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποια μικρή διαρροή από τις βαλβίδες. Ωστόσο, αυτή η μικρή διαρροή δεν προκαλεί προβλήματα και δεν μπορεί να εντοπιστεί με στηθοσκόπιο.
  • Ανώμαλη ροή αίματος:
Οι εξετάσεις Doppler δείχνουν κι άλλες ανωμαλίες της ροής του αίματος. Για παράδειγμα, η εκτόξευση αίματος που φαίνεται σε ένα έγχρωμο Doppler δείχνει ότι υπάρχει τρύπα στο καρδιακό τοίχωμα. Η προσεκτική εξέταση της περιοχής με ένα δισδιάστατο ηχοκαρδιογράφημα αποκαλύπτει αυτή την ανωμαλία.
  • Ανωμαλίες της καρδιακής δομής:
Κάθε εξέταση που μπορεί να δείξει το σχήμα και τη θέση της καρδιακής δομής και τη ροή του αίματος βοηθά στην αξιολόγηση παθήσεων που προκαλούν προβλήματα στην καρδιακή δομή. Για παράδειγμα, οι συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες μπορούν να εξεταστούν λεπτομερώς με ένα ηχοκαρδιογράφημα – αποκαλύπτοντας ανωμαλίες στις κοιλότητες της καρδιάς και σχέσεις ανάμεσα στην καρδιά και στα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία.
Το τρίπλεξ καρδιάς εντοπίζει και άλλες ανωμαλίες δομής. Μπορεί να δείξει εικόνα υπερδιόγκωσης του μυοκαρδίου, που οφείλεται συνήθως σε υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Οι τεχνικές Doppler μπορούν επίσης να δείξουν αν αυτή η υπερδιόγκωση του καρδιακού μυός επηρεάζει τη ροή του αίματος.
Ποια είναι η διαδικασία της εξέτασης τρίπλεξ καρδιάς;
Το τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία πριν από την εξέταση. Στο εργαστήριο, θα πρέπει να βγάλετε τα ρούχα σας από τη μέση και πάνω και να βάλετε τη ρόμπα που θα σας δώσουν.
Για να πραγματοποιηθεί η εξέταση τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ, θα σας ζητήσουν να ξαπλώσετε ανάσκελα ή στο αριστερό πλάι. Θα σας απλώσουν ένα ζελέ ή λάδι στο θώρακα για να βελτιώσουν τη μετάδοση των υπερηχητικών κυμάτων. Ο τεχνικός ή ο γιατρός μετακινεί ένα μορφοτροπέα πάνω στην καρδιά σας. Παρόλο που είναι μια αναίμακτη και συνήθως ανώδυνη τεχνική, ο μορφοτροπέας πρέπει να πιέζεται στο θώρακα. Αυτή η πίεση μπορεί να είναι λίγο ενοχλητική, ειδικά πάνω από τα πλευρά. Ο μορφοτροπέας συνδέεται με ένα καλώδιο στην οθόνη και σε άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.
Σχετικά με τα παιδιά, συνιστάται να γίνονται εξετάσεις τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ κλείνοντας ένα ραντεβού με καρδιολόγο στην Άνοιξη, αν υπάρχει υποψία για εμφύσημα και ειδικά αν ασχολούνται με αθλητισμό και πολύ περισσότερο με τον πρωταθλητισμό. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα και επικίνδυνο, όμως σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις οδηγίες του καρδιολόγου με κλειστά μάτια και με εμπιστοσύνη.

Share this article :

 
Copyright © 2018 DoctorCV.gr - All Rights Reserved
Design by Εκδόσεις ΦΗΓΟΣ