Home » » Επικοινωνήστε με το σώμα σας!

Επικοινωνήστε με το σώμα σας!

Πολύ σημαντικό ρόλο για την επιλογή των ορθών διατροφικών συνηθειών αποτελεί το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε. Έχουμε σταματήσει να αξιολογούμε τον εαυτό μας βάσει αυτών που έχουμε καταφέρει και αρκετές φορές εξαρτάται η αυτοεκτίμησή μας από έναν αριθμό που μας επιβάλλει η ζυγαριά. Άρα το περιβάλλον και η σωστή ψυχολογία μπορούν να αναβαθμίσουν τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.


Γιατι μπορούν κάποιοι άνθρωποι να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν;
O κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας. Αντί να σκεφτόμαστε πόσο αδύνατοι είναι οι άλλοι και να καταναλώνουμε ενέργεια σε άσχημες σκέψεις για το σώμα μας, καλύτερα να σκεφτόμαστε πώς θα ενδυναμώσουμε τα κίνητρα μας για να καταφέρουμε να φτάσουμε το στόχο μας! Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχει ιδανικό βάρος, αλλά υγιές βάρος, στο οποίο αισθανόμαστε απλώς όμορφα! Δεν υπάρχουν τροφές οι οποίες μάς αδυνατίζουν, αλλά μόνο σκέψεις, οι οποίες δυστυχώς μας παχαίνουν.
Όταν συνηδητοποιήσουμε ποιες είναι οι τροφές που ταιριάζουν στο σώμα μας και σε ποια ποσότητα, τότε θα πρέπει να συμπεριλάβουμε αυτές τις τροφές στην καθημερινότητά μας. Το είδος και ο τρόπος διατροφής επιδρούν στην ευεξία μας περισσότερο απ' όσο πιστεύουμε. Μόλις καθιερώσουμε ένα σχήμα διατροφής, παύουμε να αντιλαμβανόμαστε σε ποιο βαθμό μάς επηρεάζει. Ακόμη κι όταν μας ενοχλεί κάποια τροφή, τείνουμε να το παραβλέψουμε μετά από ένα διάστημα, καθώς και την συνηθίζουμε και αντισταθμίζουμε την αρνητική επίδραση με διαφορετικό τρόπο. Ας αναζητήσουμε λοιπόν τη σχέση μεταξύ διατροφής και ευεξίας και ας κρατήσουμε ημερολόγιο, ώστε να παρακολουθήσουμε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο τι τρώτε και στο πώς νιώθουμε .

Το σώμα επικοινωνεί μαζί μας
Η ένταση που βιώνουμε καθημερινά δεν μας αφήνει να επικοινωνήσουμε μαζί του, όπως γίνεται και με παλιούς φίλους που έχουμε χαθεί.Δέν έχουμε παρά να ακούσουμε το σώμα μας και θα μας οδηγήσει μόνο του στον στόχο μας. Το σώμα μας μάς αγαπάει. Ας το αγαπήσουμε κι εμείς. Κλείστε την τηλεόραση και ακούστε μουσική!
Όταν απλώς ακούμε μουσική, τι γίνεται; Η μουσική αγγίζει και επηρεάζει τον άνθρωπο! Η κατάλληλη για τον κάθε άνθρωπο μουσική, οδηγεί στο πρώτο στάδιο της χαλάρωσης -στη μυϊκή υποτονία και στη συνέχεια στη συναισθηματική ευφορία. Όταν κάποιος ακούει μια μουσική που του αρέσει, ενεργοποιούνται οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την απόλαυση της τροφής και του σεξ.
Μιλώντας εμπειρικά, αυτή τη συναισθηματική ευφορία που προσφέρει η μουσική την εισπράττω κάθε μέρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που η μουσική μού προσφέρει χαλάρωση και μου δίνει τη δυνατότητα να αποδράσω νοητά από την καθημερινότητα και να αφήσω το μυαλό μου να ταξιδέψει σε πράγματα και πρόσωπα αγαπημένα. Ιδιαιτέρως όμως η disco μουσική μού δίνει κίνητρο να γυμναστώ, να περπατήσω περισσότερο, να χορέψω περισσότερο, να κινηθώ περισσότερο και έτσι να ανεβάσω τη διάθεσή μου και να αφεθώ στους δυνατούς ρυθμούς της. Σ' αυτό ακριβώς το στάδιο η μουσική παύει να είναι απλώς ένα στοιχείο χαλάρωσης και παίζει ρόλο θεραπευτικό (http://www.brainfitness.gr/). Μάθετε και τα παιδιά σας να ακούνε μουσική, αν θέλετε να έχουν εφόδια για να βρουν την ευτυχία στη ζωή τους.
Ας ξεδιαλύνουμε τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις μας! Ας μη νομίζουμε ότι γεμίζοντας το στομάχι θα γεμίσουμε και το κενό της καρδιάς μας!

ΛΕΝΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
διαιτολόγος-διατροφολόγος
master practitioner on eating disorders and obesity
U.K. london
www.leniasway.blogspot.com


Share this article :

 
Copyright © 2018 DoctorCV.gr - All Rights Reserved
Design by Εκδόσεις ΦΗΓΟΣ