Home » , » ΛΕΝΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ- Diet Overall - Διατροφολόγος Διαιτολόγος

ΛΕΝΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ- Diet Overall - Διατροφολόγος ΔιαιτολόγοςΕιδικότητα: Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

Πρόγραμμα Ελέγχου Βάρους 
Ανάλυση Σύστασης Σώματος 
Μέτρηση Αντιοξειδωτικού Στρες


   Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Λένιας Φραγκίσκου έχει εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο χώρο της διατροφής και της διαιτολογίας, όπως λιπομέτρηση, μέτρηση σπλαχνικού λίπους, μέτρηση βασικού μεταβολισμού, μέτρηση μυϊκής μάζας και υγρών, εκτίμηση οστικής πυκνότητας, μέτρηση οξειδωτικού στρές  κ.ά.. Στο γραφείο της σχεδιάζονται  διαιτολόγια για φυσιολογικές , παθολογικές καταστάσης οπως επίσης διαιτολόγια για εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν και αθλητές.
Στόχος της διαιτολόγου – διατροφολόγου είναι η αντιμετώπιση φυσιολογικών ή παθολογικών καταστάσεων που χρήζουν διατροφική εκπαίδευση, απλών περιπτώσεων υπέρβαρων ατόμων, και περιπτώσεων ατόμων με διατροφικές διαταραχές, καθώς επίσης και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και όχι μόνο. Ειδικότερα, αναλαμβάνει τη διατροφική υποστήριξη αθλητών και αθλητικών ομάδων, το διατροφικό σχεδιασμό και αξιολόγηση του μενού και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων του χώρου εστίασης, καθώς επίσης συμμετέχει και οργανώνει η ίδια ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικές ημερίδες σε σχολεία απευθυνόμενα είτε σε μικρούς είτε σε μεγάλους. ​​​​​​​
​​​
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Λένια Φραγκίσκου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, από το έτος 2007.
Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε επαφή τόσο με γιατρούς όσο και  με ασθενείς σε κλινικές καταστάσεις, γεγονός που τη βοήθησε να εμπλουτίσει την κλινική της εμπειρία στη διαιτολογία.

Συνέχεια των σπουδών της, παράλληλα με τη διατήρηση του προσωπικού της διαιτολογικού γραφείου, αποτέλεσαν οι Μεταπτυχιακές σπουδές στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία στο Διεθνές Ίδρυμα για Διατροφικές Διαταραχές του Λονδίνου (Master in Practitioner Skills on Eating disorders and Obesity, National Centre for Eating Disorders, London, U.K) το 2009 και το μεταπτυχιακό της στο πρόγραμμα της Ιατρικής σχολής με τίτλο «Μονάδες Εντατικής θεραπείας και καρδιολογίας» το 2010, με υπεύθυνο προγράμματος τον καθηγητή καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Από το 2008, διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στο Χαϊδάρι, το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα με σημαντική επιτυχία. Το 2011 ήταν καλεσμένη και ομιλήτρια σε θέματα διατροφής σε άτομα με διατροφικές διαταραχές στο κέντρο Αρμονική Ζωή στη Χίο. Το 2013 δίδαξε στο ΙΕΚ Πράξις το μάθημα της διατροφής. Την ίδια χρονιά, δημιούργησε το προσωπικό της blog «Lenias Way» και παράλληλα αρθρογραφούσε στο περιοδικό VITA, σε εφημερίδες και διάφορα sites υγείας. Από 2011 έως το 2014 έκανε επάλληλες σπουδές και παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων σε τεχνικές απελευθέρωσης του στρες και θεραπευτικής, κι οδηγήθηκε σε ένα επιπλέον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο «Stress Management» από την Κβαντική Ακαδημίας Αμερικής. Τέλος, συμμετείχε με επιτυχία στο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του ΠΟΥ για την παιδική παχυσαρκία, το 2010 , το 2016 και το 2019


Θέματα Πτυχιακών Εργασιών

    ►   Πρακτική Εφαρμογή τεχνικών για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών με τη βοήθεια της συστημικής ψυχοθεραπείας σε συγκεκριμένα κλινικά περιστατικά. (2009)
    ►   Στάθμιση και μετάφραση του ερωτηματολογίου DHKS-Diet and Health Knowledge Survey (2007)

Δραστηριότητες & Στόχοι

    ►   Μέλος της επιστημονικής ομάδας "Διατροφή", από το Σεπτέμβρη του 2008 μέχρι και 2012
    ►   Εκπαίδευση σε θέματα διατροφής σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία  και γυμνάσια του Χαϊδαρίου, της Άνοιξης και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Χαλάνδρι  από το 2008 μέχρι και σήμερα

Ξένες Γλώσσες

Αγγλικά, Γαλλικά και Αραβικά

Συμμετοχή σε Συνέδρια

    ►   Μακεδονικό συνέδριο Διατροφής (2002, 2004 και 2008), Θεσσαλονίκη
    ►   7o Πανελλήνιο συνέδριο διατροφής και Διαιτολογίας (2003)
    ►   Hot Topics in Child health (2005)
    ►   Harvard Nutrition and Metabolism (2007)
    ►   8th International Workshop in basic and clinical neuroendocrinology, (2007)
    ►   Πανβαλκανικό συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας (2008)
    ►   Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων (2007 και 2009)

Σεμινάρια

    ►   Σεμινάρια συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών με ψυχολογική υποστήριξη
    ►   Σεμινάρια συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών με διατροφική υποστήριξη
    ►   Σεμινάρια συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία
    ►   Σεμινάρια συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση του πελάτη και το ρόλο του ειδικού
    ►   Τεχνικές απελευθέρωσης του στρες (NLP, EFT κ.ά.)
Διεύθυνση: Αισώπου 1 , Χαϊδάρι
Τηλ: 212 10 69 427
Κιν: 699 2360 395
E-mail:info@dietoverall.gr
Web: www.dietoverall.gr
Share this article :

 
Copyright © 2018 DoctorCV.gr - All Rights Reserved
Design by Εκδόσεις ΦΗΓΟΣ